Chvála české kuchyně - tradice,jídlo,stolování,osobnosti

Kniha mapující historii české gastronomie

Gastroknihy.cz - Chvála české kuchyně - tradice,jídlo,stolování,osobnosti


Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; oborové kuchyně i proměny stylu vaření; obsluhy a stolování. Jsou zde klíčové osobnosti české kuchyně od Bavora Rodovského z Hustiřan, M. D. Rettigové, Anuše Kejřové, Marie Sandtnerové až po rybího krále Jindřicha Vaňhu a soudobé nositele Michelinských hvězd. Kapitoly obohacují literární ukázky z děl českých spisovatelů. Významnou součásti knihy je obrazová a fotografická dokumentace. 
 

5/5
Tato kniha dlouho chyběla na českém trhu.Přináší zajímavé informace nejen pro ty,kteří v gastronomii pracují, ale i pro odborn učitele a laickou veřejnost. Neměla by chybět v knihovně těch, kteří se o českou gastronomii zajímají.
AutorYvetta Dörflová, Hugo Schreiber, Jarmila Schreiberová
VydavatelVydavatelství Perseus 
Počet stran482
Rok vydání2016
Doporučená cena 584 Kč